COMUNICAT DE PRESĂ – Poliția Locală a Municipiului Tecuci face precizări

Urmare a postărilor apărute pe site-ul „ProTecuci”, Poliția Locală a Municipiului Tecuci face următoarele precizări.

În data de 09.04. 2017, în jurul orei 12.00, poliţistul local N. L., aflat în timpul executării sarcinilor de serviciu în Piața Centrală din Tecuci, a intervenit ca urmare a intenției de parcare neregulamentară a autoturismului marca Skoda, înmatriculat în Spania, pe un loc rezervat autoturismelor care circulă în regim „Taxi”, semnalizat corespunzător cu indicatorul „Stație de taximetre” Conducătorul auto, G.T.C, identificat ulterior ca având domiciliul stabil în localitatea Tecuci, a oprit autoturismul pe carosabil, pe axul drumului și a adresat pe un ton ridicat, la adresa polițistului și a autorităților locale, cuvinte și expresii jignitoare.

Datorită faptului că șoferul a refuzat legitimarea iar starea sa de nervozitate se accentua, agentul de poliție a solicitat sprijinul colegilor săi. S-a reușit, astfel, identificarea și conducerea lui la sediul instituției unde a dat o declarație scrisă cu privire la faptele petrecute, folosind și în scris același ton agresiv și trivial.

La solicitarea telefonică a conducerii Poliției Locale din data de 10.04.2017, numitul G.T.C. a promis că se va prezenta la sediul instituției pentru clarificări însă nu a făcut-o. Ulterior, a fost invitat prin adresă scrisă.

Precizăm că agentul N.L. se afla în exercițiul funcțiunii, și, conform Legii poliției locale, nr 155/2010, are atribuții după cum urmează:

– Art.7, lit. h „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar”;

– Art.20, alin.1, lit.g. „să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;

– Art.20, alin.1, lit. h) „să conducă la sediul poliţiei locale sau al unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române pe cei care prin acţiunile lor periclitează integritatea corporală, sănătatea sau viaţa persoanelor, ordinea publică ori alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii.”

În ciuda unor comentarii apărute în media, referitoare la activitatea polițiștilor locali, nu trebuie uitat că subminarea imaginii celor care au atribuții în respectarea drepturilor și îndatoririlor cetățenilor nu va conduce la instalarea unui climat de normalitate în societatea românească.

Poliția Locală dorește să asigure cetățenii municipiului Tecuci că va continua să aplice, cu profesionalism și fermitate, prevederile legilor în vigoare.

 

Jr. Simona Stoian

Poliția Locală Tecuci


Lasă un comentariu